We’re in this together: Je ziel wil maar 1 ding en dat is groei!


Het stoffige geitenwollensokken imago van spiritualiteit vind ik zo ontzettend achterhaald! Je hoeft echt niet de hele dag op een berg te gaan zitten mediteren in een lange jurk met bloemetjes in je haar. Mag natuurlijk wel, doe het hoe jij wil, maar dat hoeft helemaal niet.         

Voor mij heeft het best lang geduurd om volledig voor uit te komen dat ik heel erg veel bezig ben met dit thema. Waarom zou je denken, nou omdat ik liever niet geassocieerd wordt met het vage, zweverige imago omdat dat totaal niet bij me past en ik het heel anders zie dan zweverig. Ik was altijd bang dat ik totaal niet serieus genomen zou worden en anderen me raar zouden vinden. Vaak heb ik me nl uitgesproken toen ik jonger was en daar werd niet altijd even positief op gereageerd door anderen omdat ze het simpelweg niet begrepen. Wanneer ik het woord ziel liet vallen of mijn visie deelde (die vaak verre van doorsnee was) werd er vaak een beetje verbaasd gekeken in mijn omgeving. Maar eerlijk gezegd vind ik het nu wel eens tijd worden om dit onderwerp bespreekbaar te maken en te laten zien hoe normaal en alledaags het is. Met beide beentjes op de grond, vanuit neuropsychologische achtergrond begeleid ik dagelijks vrouwen in hun proces van bewustwording.

Spirituele en persoonlijke groei zijn voor mij dus juist heel down to earth. In mijn optiek zijn alle mentale (aka psychische), fysieke, energetische en spirituele aspecten gewoon 1. Alles met elkaar verbonden en wat niet los gezien kan worden. Wil je een thema aanpakken, is het juist heel erg zinvol om alle aspecten een de verandering in gang te brengen. Soms is het startpunt cognitieve gedragstherapie, soms systemisch werk, regressie en soms een energetische healing. Je kunt het op verschillende manieren aanvliegen en daar starten waar op dat moment de meeste behoefte ligt.
Ik laat me altijd leiden door de vraag van de ander. En wist je dat 9 van de 10 keer de vraag van de ander helemaal niet de vraag is en er altijd een dieper thema onder zit? Door simpele technieken zoals bv het lezen/voelen van de energie, intunen op de ziel en de juiste vragen stellen kom ik al snel tot de kern van het ‘probleem’. Ja tussen haakjes want een probleem is een probleem omdat we het labelen als een probleem. Stel nou he dat je het probleem zou labelen als indicator, dan zou het al heel anders voelen toch? Dan is het ineens geen probleem meer, hèhè dat lucht nu al op en voelt een stuk minder zwaar.
Het heeft namelijk alleen de functie om je te laten zien dat het tijd is voor een andere keuze, om je wakker te schudden of om je bewust te maken van een thema dat de aandacht vraagt en mogelijk geheeld mag worden. Dan is het ineens eigenlijk een hele gave functie waarvoor je eigenlijk heel erg dankbaar mag zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles altijd fijn voelt, duhuh. Niemand is ooit dingen anders gaan doen omdat ze zo lekker comfortabel waren. Tenminste ik heb ze nog nooit gezien. De meest heftige situaties schudden je wakker, laten je relativeren en zetten zaken in een ander perspectief.  Jouw ziel is hier om te groeien, om iets bij te dragen aan deze wereld. Daarom gebeuren er soms dingen die verre van comfortabel zijn, die super pijnlijk of verdrietig zijn en soms zelfs waarvan je zelfs denkt niet meer uit te komen. Het heeft een doel lieve vrouw. En dat doel is het enige doel van je ziel: GROEI!!!
Wanneer je je bewust bent van het dieper liggende thema kun je nl kiezen wat je ermee wil doen, lessen leren, helen op alle lagen in jouw leven(s) en op je familielijn. Soms zelfs voor nog grotere groepen mensen dan je denkt.

Jij bent hier met een reden en jij voelt ook dat deze reden groots is en verder gaat dan jou alleen. Soms voel je misschien dat je het niet meer alleen kan dragen en dat hoeft ook niet. Jij bent niet de enige die dit voelt, er zijn vele vrouwen met jou die opstaan voor een andere wereld, die lichter voelt, waarin wordt geleefd vanuit liefde, zonder oordeel, met oog voor het grotere geheel, waarin je keuzes maakt op basis van liefde en vertrouwen. Dus deel je pijn en vooral deel jouw proces, deel jouw lessen en laat anderen hiervan mee profiteren en groeien. Laat een ander jou ondersteunen in jouw proces indien nodig zodat jij dat in een later stadium ook weer voor een ander kan betekenen. In welke vorm dan ook.

We’re in this together lovely soul!!

Liefs Fenna
www.praktijktala.nl
Artikel geschreven voor BWNL Juli 2019

 

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.