Spiritualiteit met beide beentjes op de grond. 

Het stoffige geitenwollensokken imago van spiritualiteit vind ik zo ontzettend achterhaald! Je hoeft echt niet de hele dag op een berg te gaan zitten mediteren in een lange jurk met bloemetjes in je haar. Mag natuurlijk wel, doe het hoe jij wil, maar dat hoeft helemaal niet.

Voor mij heeft het best lang geduurd om volledig voor uit te komen dat ik dus eigenlijk heel erg veel bezig ben met dit thema. Waarom zou je denken, nou omdat ik liever niet geassocieerd wordt met het vage, zweverige imago omdat dat totaal niet bij me past en ik het heel anders zie. Ik was altijd bang dat ik totaal niet serieus genomen zou worden en anderen me raar zouden vinden. Maar eerlijk gezegd vind ik het nu wel eens tijd worden om dit onderwerp bespreekbaar te maken en te laten zien hoe normaal en alledaags het is. Ik vind het vergroten van je bewustzijn eigenlijk nog mooier dan spiritualiteit als term om te gebruiken.  

Wist jij dat uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat je tot ongeveer je 8e levensjaar de belangrijkste dingen leert en opslaat in je brein om vervolgens in elke situatie te reageren vanuit deze patronen en overtuigingen die je hebt aangeleerd? Wist jij dat ongeveer 95% van de besluiten die je neemt of de reacties die je geeft worden aangestuurd door geautomatiseerde processen (onbewust dus) vanuit je brein? Shocking I know!! Niet gek dus dat we het gevoel hebben steeds in een soort cirkeltje rond te draaien en het lastig vinden hieruit te komen. Er zijn zoveel onbewuste processen waarvan we ons bewust van mogen worden. Alsof je nu door een klein kokertje van 5 cm kijkt en de rest om je heen mist. Dat is toch echt zonde.
Het gave nieuws is dat je dus nog ongeveer 95% te ontdekken hebt en dus super veel mogelijkheden hebt om je bewustzijn te vergroten en je leven te verrijken. Om datgene wat je nu nog niet in de gaten hebt te gaan leren kennen.  Want daar waar je je bewust bent, heb je de keuze om het anders te doen, om anders te reageren. Jij kan je eigen leven creëren.

Spirituele en persoonlijke groei zijn voor mij juist heel down to earth. In mijn optiek zijn alle mentale (aka psychische), fysieke, energetische en spirituele aspecten gewoon 1. Alles met elkaar verbonden en wat niet los gezien kan worden. Alles is energie! Zie mij als jou persoonlijke vertaler van hoe dit alles werkt, welke betekenis je kunt geven aan situaties, hoe jij je bewustzijn vergroot om uit te patronen en oude overtuigingen te breken en dat jij je leven kan leven zoals jij dat wil.  Alles wat jij hiervoor nodig hebt, is er al. Het is tijd lieve vrouw om op te staan en jouw droomleven te gaan creëren.

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.