Welk verhaal vertel jij jezelf?


Je hebt altijd een keuze, ja lekker makkelijk zou je denken. Maar toch voelt het voor mij echt zo. Natuurlijk heb je niet altijd invloed op alle situaties waarin je je bevind. Nou ja of toch wel… Ik geloof nl dat alles gebeurd met een reden, dat jij als ziel dingen beleeft en doormaakt die jou ondersteunen en laten groeien in je pad. En voelt dat altijd fijn? Nope zeker niet! De kunst zit het er juist in hoe je er mee omgaat en op dingen reageert. Vanuit je on(der)bewuste systemen reageer je vaak vanuit de automatische piloot en zijn je acties, je gedachten en je emoties hieraan gekoppeld. Dus doe, denk of voel je vaak hetzelfde. Het heeft alles te maken met welk verhaal jij jezelf verteld en hebt laten vertellen altijd. (en nog meer een aantal andere zaken, zoals andere levens, genetische & omgevingsfactoren factoren, familielijn enz. waarover een andere keer weer meer.)

Mijn verhaal was dat wat ik ook deed, het altijd beter kon. Dat je hard moet werken als je iets wil bereiken, dat je door moet gaan en vooral niet aan anderen moet laten zien wanneer het even niet zo goed gaat. Stel je voor zeg. Problemen zijn er om zelf op te lossen en om hulp vragen, tsja dat was natuurlijk een zwaktebod. Een echte no-go. Je moet juist altijd klaar staan voor anderen, waar haal je dan nog de tijd vandaan om zelf hulp te vragen, ik heb geen idee?!?  Dus dan toch maar doorgaan, doorhollen op de automatische piloot en niet luisteren naar de signalen die je lijf en je hart geeft. na mijn studie  samenwonen, werken, trouwen en een druk sociaal leven. Alles deed ik, voor iedereen, niets was te veel….. dacht ik…..
Tot ik nu ruim 13 jaar geleden stil werd gezet door een mooi kereltje in mijn buik. De echo bleek ‘niet goed’ ik zag het aan de gezichten daar in de kamer van het diagnostisch centrum met de 2o0 weken echo. Naast het feit dat ze met zekerheid konden vast stellen dat hij een schisis had, wisten ze niet in welke mate de schisis was, want ze konden niet in zijn mond kijken en of er nog andere zaken aan de hand waren zoals bepaalde syndromen, afwijkingen of verstandelijke beperkingen. Poef, weg automatische piloot, hallo paniek want joe hallo!, dat hadden we zo niet gepland en nooit bedacht. Daar begon voor mij het omslagpunt van overleven, via de route van nog dieper in de overleving, weer terug naar overleven en uiteindelijk gaan leven. Alleen over dit proces kan ik al een heel boek schrijven en is voor mij een pad geweest met vele ups en downs, mooie en harde levenslessen.

Je brein is er op geprogrammeerd om dingen veilig te houden, om ervoor te zorgen dat er niets geks gaat gebeuren zodat je het overleeft. Gelukkig weet het universum daar altijd wel raad mee en duwt het je soms uit je hoofd, uit je automatische systemen, gewoon omdat het tijd is om van overleven naar leven te gaan. Dat je mag gaan voelen i.p.v. altijd maar denken. Dat je bewust mag leven vanuit liefde i.p.v. op de automatische piloot door te hollen. Stel nou dat je gewoon de keuze hebt om te leven i.p.v. te overleven? Sterker nog dat het de bedoeling is van jou tijd hier op aarde.

Dit kun je onder andere doen door niet meer naar het oude verhaal te luisteren en dat te accepteren, maar voor jezelf een nieuw verhaal te schrijven wat beter bij je past en waarvan je wel gelukkig wordt. Waar je de ruimte voelt om adem te halen, om te genieten, om alles te manifesteren wat je wilt, om lief te hebben en te zijn.

Nu is het tijd om je verhaal te gaan herschrijven.

Neem eens een situatie die steeds op een of andere manier weer voorkomt in je leven en waarin je cirkeltjes lijkt te draaien. Welk verhaal vertel jij jezelf of is je altijd verteld? Wat ben jij gaan geloven en daar vervolgens naar gaan leven? Wat voelt voor jou als niet waar, terwijl je je leven er toch vorm naar geeft. Leef jij jouw echte waarheid? 

Altijd heb je een keuze in welk verhaal jij jezelf vertelt en wat je je laat vertellen. Als iemand iets tegen je zegt, hoef je dat helemaal niet als waarheid aan te nemen. Zie het als een kadootje van iemand krijgt en je je de keuze hebt of je het wil aannemen of niet. Past het in je nieuwe verhaal of hoort het bij het oude? Welk verhaal kies jij??

Wil jij in een 1 op 1 sessie jouw oude verhaal helder krijgen en deze herschrijven? Let me know, dan plannen we een afspraak in. Kan gewoon online, vanuit je eigen comfy plekje. 

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.