Blijf bij jezelf, wees uniek, ben jezelf er zijn al zoveel anderen…..

Jaja dat is heel makkelijk gezegd en een stuk minder makkelijk gedaan. Zeker voor de gevoelige personen onder ons die heel goed de stemming en vibe van anderen aanvoelen. Waar hebben ze behoefte aan, hoe hangt de vlag er vandaag bij? Vaak hebben ze al een oplossing voordat het een probleem werd omdat ze anticiperen en van verre dingen aan zien komen. Zij zijn een meester in aanpassen en bijstellen, intunen en afstemmen.

Ik heb dat ook altijd heel veel gedaan en het is soms echt om uitgeput van te raken. Poeh poeh, alles wat je voelt, weet en meekrijgt zonder dat je je daar bewust van bent. Ik heb dit altijd al gehad en dacht dat iedereen dat had. Ik heb dat altijd zo normaal gevonden. Maar wat bleek, voor niet iedereen is het zo vanzelfsprekend om deze kwaliteiten te bezitten. Ja kwaliteiten, dat lees je goed. Misschien voelt het nu nog soms als een last omdat je het niet altijd kan filteren of reguleren, dat is oké, het is te leren. Of het mij altijd lukt? Nee joh, ben je gek zeg. Wel ben ik me er bewust van dat het gebeurd en wanneer dat zo is, ga ik even bekijken hoe ik wil reageren, of ik er iets mee wil doen of dat ik de energie daar laat waar het thuishoort.  Dat betekend dat ik de energie terugstuur naar waar het thuis hoort. En het leuke is dat ik helemaal niet hoef te weten waar het vandaan komt. Energie weet altijd waar het vandaan komt en kan dus altijd terug. Soms stuur ik het de aarde in en soms in een mooie bel de lucht in. Doe jouw ding, wat bij je past. ‘Nou oprotten’ en in de weerstand gaan zitten heeft het voor mij niet gedaan. 
En soms mag ik de dingen even heel goed voelen om ervan te leren en me te laten groeien hoe shitty dat soms ook kan voelen. Dus heb ik geduld met mezelf, met datgene wat ik mag leren en denk ik soms ook gewoon tegen beter weten in:  ‘rot op’

Enne ps: je bent altijd jezelf, je neemt hooguit een andere rol aan soms. Hoe kun je nou niet jezelf zijn? Ik wordt heus niet opeens de buurvrouw. Zou mijn man zeer gek van staan te kijken denk ik als ik thuis kom van mijn werk en daar als de buuf sta. Haha, leuk experiment dan weer, dat wel.

 

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.