It's time to let go & GO

Schuld bestaat niét!!!!

Vanavond volle maan! Deze maan staat in het teken van het achter je laten van oud zeer en alles wat je in de weg staat om te vernieuwen. Neem de stap vooruit, het is tijd voor verandering, je kan echt gaan nu voor datgene wat je wil. GO!

Voor mij is het dat het thema schuld. Ik wilde altijd iedereen snappen, iedereens motieven begrijpen zodat ik wist waar iets door kwam en wat ik kon bijdragen om het 'op te lossen'. (Wat overigens ook niet mijn taak is, maar dat is weer een ander verhaal)

Eerlijk gezegd had dat meer te maken met mij en mijn innerlijke struggles van het goed willen doen. Want als ik het snap, kan ik ook checken of ik iets anders had kunnen doen. Of iets niet mijn 'schuld' is of wat ik eraan bij heb gedragen om het zo te laten lopen. Hoe vaak denk jij na over een situatie en wat je anders had kunnen of moeten doen van jezelf? Misschien kun je er wel eindeloos over piekeren. Ik ben er nl achter gekomen dat ik geen schuld kán hebben als mijn intentie goed is. En dat het idee van schuldig zijn heel erg vervormd was geraakt in mijn hoofd. Ik heb mogen leren hoe het werkt met (gevoelens van) schuld:

Alles heeft dus te maken met intentie. Wanneer je intentie oprecht liefdevol is, kan je nooit maar dan ook nooit (ik herhaal, NOOIT!!!) de oorzaak zijn van andermans verdriet, boosheid of what ever naar boven komt. Je bent hooguit een spiegel en nee een spiegel krijgen is niet altijd leuk, maar wel verhelderend. Jij triggert iets op dat moment een thema voor de ander wat er allang zat. Alsof je even op het 'hallobewustzijn' knopje drukt. Dus eigenlijk doe je precies datgene wat voor de ander nodig is om te groeien. Mooi hè!

Dus iedere keer dat de ander reageert op jou en jij voelt dat je in het thema schuld schiet: check voor jezelf: was mijn intentie oprecht en liefdevol? Zo ja, dan heb jij nooit schuld aan het gevoel van de ander. Het is het proces van de ander en jij bent de liefdevolle spiegel. Deed je het expres om de ander te kwetsen? Wat is het dat de ander in jou triggert dat jij deze persoon pijn wil doen? En sorry zeggen en vooral jezelf vergeven is dan ook altijd fijn. 

Wat wil jij vandaag voor eens en altijd achter je laten zodat jij door kan met jouw leven zoals jij het hebt bedoeld?

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.