Volle maan juni 2018

Deze volle maan staat in het teken van loslaten van het oude. Misschien gebied van gedachten, patronen, relaties, vriendschappen of werk, dat maakt niet uit.
Voor mij staat deze volle maan in het teken van loslaten van oude patronen. En vooral het patroon waarbij ik mezelf heb aangeleerd om er altijd voor te zorgen het goed gaat met de ander. Bij mij is dat dit ingeslopen toen ik een klein meisje was en wat ik voor waarheid heb aangenomen. Mijn waarheid was namelijk: Altijd als ik het kan moet ik de anderen helpen, klaar staan voor de ander omdat ik enorm van harmonie houd. Ik voel altijd feilloos aan wanneer het niet goed gaat met iemand en schoot  dan ook vaak meteen in de regel stand. Ik vond het verschrikkelijk wanneer ik in situaties terecht kwam waarin ik voel dat er een negatieve onharmonieuze sfeer hangt.  Mijn  gevoelige systeem had daar last van en wilde steeds dat gevoel stoppen. Mijn manier was pleasen of te helpen om dingen op te lossen of over te nemen. Wat overigens door de ander vaak als heel fijn en prettig wordt ervaren. En eigenlijk dus niet eens altijd voor die ander maar omdat het mij een fijn gevoel gaf, die harmonie herstellen en de ander weer blij te zien. Maar dat slaat eigenlijk natuurlijk nergens op als je het even goed bekijkt. Want het is namelijk niet aan mij, niet mijn taak of verantwoordelijkheid dat het goed gaat met de ander. Iedereen is verantwoordelijk voor hun eigen geluk en gemoedstoestand. Het is oké als de sfeer soms vervelend voelt en het is ook oké als iemand Ik heb boos op je is. Het is oké als sommige mensen je niet aardig vinden niet snappen waarom je bepaalde keuzes maakt. Inmiddels heb ik geleerd dat een gevoel gewoon maar een gevoel is en ook gewoon weer over gaat. Het is het is voor mij heel fijn om te weten dat ik niet altijd hoef te reageren op een gevoel wat ik heb en dat ik dus niet altijd iets hoef op te lossen om de harmonie te bewaren of de ander op te vrolijken. 

Sterker nog: Wanneer ik steeds alles op blijf lossen voor de ander, zal deze nooit in de gelegenheid komen om zelf tot oplossingen te komen. Om het vertrouwen te hebben dat ze het zelf kunnen zonder mijn hulp. Want wat ik eigenlijk laat zien aan de mensen die ik zo graag wil helpen steeds omdat ik voel dat ze daar behoefte aan hebben (zonder dat ze het aan mij hoeven te vragen) is dat ze het niet zelf kunnen. Ik heb besloten de ander naar mij toe mag komen als deze hulp nodig heeft, dat ik hem of haar de kans gun om zelf te groeien en in hun eigen kracht gaan staan.  En ja dat betekent dat ik me soms ellendig voel of verdrietig om hoe dingen gaan, maar dat is oké. Dat gaat wel weer over

Happy Full Moon
ÔÖí

Praktijk Tala maakt gebruik van cookies. Bezoek je deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.